Eigen bodem en airfryer 2

Eigen Bodem?

Dit is een project van Jasper en enkele vrienden waarbij je op een website producten kan aankopen bij lokale leveranciers. Je bestelling wordt gratis thuis geleverd. De boeren krijgen niet enkel een eerlijke prijs omdat er weinig tussenpersonen zijn… ook voor ons, als klant, zijn er heel wat voordelen! Zo Zijn de producten gezond, ecologisch en vooral: even goedkoop of goedkoper dan in de supermarkt.

Heerlijk, eerlijk, lokaal en duurzaam zijn dan ook hun sleutelwoorden.

Ik ben vaste klant, en niet enkel om een goede vriend te steunen,… Elke donderdag krijg ik een levering van lekker eten aan mijn deur! Ook jij kunt hiervan profiteren. Bij de eerste bestelling krijg je 5 euro korting met de code hEERLIJK.

Daarmee kook ik lekker en gezond in de airfryer.

Airfryer 2.0

De voorbije jaren was het altijd moeilijk om tijdens de koude wintermaanden een bevredigende tijdsbesteding te verkrijgen. Dan heb ik het niet over mezelf bezig houden, want dat is niet zo moeilijk in deze digitale tijd. Dit jaar is het helemaal anders!

De laatste maanden weten meer en meer mensen me te vinden, zo kwam ik onlangs in contact met enkele lotgenoten en ook met een vrouw die met haar rolstoel naar Compostela wil rijden. Zo’n eenvoudige zaken zorgen ervoor dat mijn goesting aangewakkerd wordt om mijn website up to date te houden. Deze morgen nog ben ik gecontacteerd door een moeder van drie die net te horen kreeg dat haar kinderen FA hebben. Buiten een luisterend oor kon ik niet veel doen dacht ik… maar blijkbaar was dit al veel waard voor haar. Ik heb hen dan ook in contact gebracht met andere ouders. Gelukkig kan iedereen elkaar goed helpen door het bestaan van sociale media (het jammere is dat iedereen enkel de positieve zaken belicht)..

Ik zit hier al jaren te verkondigen dat er een medicijn aankomt tegen mijn ziekte. Door corona is er een vertraging van 2 jaar, maar op deze moment is er een aanvraag bij het Food And Drug administration in Amerika voor Omaveloxolone. Dit medicijn is een eerste lichtpuntje voor mensen met Ataxie van Friedreich. Na een goedkeuring in Amerika (dit gaat in orde zijn voor april) komt de aanvraag in Europa, spannend!

Er begint gelukkig een einde te komen aan de pijn die me ’s nachts wakker houd. Een echte reden kan ik hiervoor niet geven; ik was met veel mogelijke oorzaken gelijkertijd bezig: Ik neem nu meer medicatie tegen rusteloze benen (op doktersvoorschrift), de positie in mijn rolstoel is veranderd, ik train meer maar korter, af en toe lig ik nu op mijn buik in bed.

Ik heb me juist ingeschreven om dit jaar naar Tenerife en zweden te gaan met U/turn en samen met lotgenote Marieke ga ik naar Hamburg. De moeilijke periode lijkt daarmee helemaal voorbij.