Uitdagingen

Dromen zijn héél belangrijk! En minstens even belangrijk zijn de stappen die je ervoor moet ondernemen. Kansen worden je niet in de schoot geworpen. Maar je kan ze afdwingen. Geloof me: het kan!

Ik heb 8 jaar lang elk jaar een droom nagestreefd. Hieronder een korte samenvatting.

2012: Santiago De Compostel(l)a

Ik wou al enkele jaren op vakantie gaan met mijn handbike. De tocht ging naar Compostela (van bij mij thuis) en duurde acht weken. Elke week kwamen vrienden die me afwisselend volgden (21 in totaal). Alles is goed verlopen maar onderweg is mijn hond Ella doodgereden. Bij mijn thuiskomst zat er een nieuwe Border te wachten: Aiki.

2013: afvaart van de Schelde

De Schelde sprak me altijd al aan. Trainen met de handbike doe ik vaak op zijn oevers, en dan kan ik het meestal niet laten om een race te doen tegen de boten :).

Deze rivier afvaren was een doel voor mij geworden. Eerst heb ik gestudeerd voor mijn vaarbewijs en op het examen slaagde ik met vlag en wimpel. Niet dat het verplicht was, maar het leek mij een pluspunt.

In het voorjaar heb ik mij een boot gekocht die zeer stabiel is, en aangedreven word door heen en weer te bewegen met de benen. Na een vrij intensieve trainingsperiode ben ik hiermee vertrokken in de bron van de Schelde. De wind maakte de tocht enorm zwaar. Toch was het een geweldig toffe ervaring. Met veel vriendschappen en feestjes. Na 26 dagen en 222 km zwoegen kwamen mijn vrienden en ik aan bij ‘Zates’ in Mariekerke.

2014: De Marmotte

Vier Alpencols op vier dagen, meer dan 5000 hm met de handbike. Volgens Google deed niemand me dat voor, en al zeker niemand met een zenuwbaan ziekte.

2015: Ataxiatrip

Overal ter wereld leven mensen met diezelfde rotziekte als mij. Iedereen heeft gelijkaardige problemen en zoekt oplossingen hiervoor. Hoe tof zou het zijn als er een plaats is waar iedereen van elkaar kan leren. Dankzij die gedachte ontstond Ataxiatrip, en kwamen er enkele leerrijke reisjes…

2016: de mee(r)valler

600 km handbiken in tien dagen  én een meerval vangen

2017: de 11stedentocht

ik heb hem… na 12 jaar, dé metersnoek

… na vele uren knutselwerk, testen, proberen, trainen en voorbereiden heb ik met mijn boot de Elfstedentocht in Friesland (Nederland) gevaren.

Na deze trip ben ik begonnen aan een biografie. Het is zeker geen opsomming, eerder een aaneensluiting van korte verhaaltjes over pakkende, spannende, of grappige gebeurtenissen die de loop van mijn leven aangepast hebben.

2018: handbikechallenge 1

Ik werd Belgisch kampioen tijdrijden en Jelle Veyt werd mijn reiscompagnon. Samen reden we met de handbike vanuit Oostende naar Carcassonne.

Ik publiceerde mijn boek in eigen beheer. Vrij snel kwam er een tweede druk mét Hetpunt als uitgever.

2019: handbikechallenge 2

Jelle, ik en een tiental vrienden fietsten van Carcassonne naar Gibraltar… 6 weken pret!