Vermoeidheid

Normaal typ ik altijd een nieuwtje als er een kwaaltje voorbij is, maar deze keer is het helemaal anders. Ik slaap nu immers al maanden niet goed omdat ik pijn heb in mijn linkerbovenbeen…

Deze pijn heb ik al zeker 10 jaar maar meestal voor een korte periode. Deze keer blijft het echter duren en daardoor kan ik tijdens de nacht geen comfortabele slaappositie vinden. Ik ben dan ook meermaals naar de dokter en het ziekenhuis gegaan. Gisteren had ik nog een MRI scan om te kijken of de pijn uit mijn onderrug komt.

Omdat ik niet goed slaap ben ik ’s avonds niet veel waard. Daarom voel ik mij soms genoodzaakt om afspraken af te bellen, terwijl ik juist dat geen leuke eigenschap vind bij sommige andere mensen.

Ubi lijkt herboren

In mijn vorige blogbericht, heb ik geschreven dat het niet goed ging met Ubi. Ze was tot tweemaal toe zwaar misselijk geworden door het eten van een lelieplant. Na verwijderen van de plant is dit niet meer voorgevallen. Ubi is terug een levendig, pienter hondje dat blaakt van gezondheid!

Nieuwe assistentes

Omdat ik nu alleen leef en het winter is, ging ik op zoek naar nieuwe PAB-assistenten die me tijdens het weekend kunnen bijstaan. Ik schreef een vacature uit, die vele malen werd gedeeld op Facebook. Er kwamen uiteindelijk maar liefst 3 nieuwe assistentes uit de bus! Mieke komt nu elke zaterdag en Annelies en Tine wisselen elkaar af op zondag (samen met Bruno en Danielle).

Snoek

Elk jaar tijdens de winter ga ik vissen op snoek. Dit jaar echter beten ze minder goed dan andere jaren. Er is eigenlijk maar één deftige vis boven gekomen, deze pracht dame van 90cm.

Koken met lotgenote Marieke

Ikzelf ben helemaal into airfryer koken. Een vriendin uit Nederland met dezelfde ziekte kookt zelden zelf en nodigde mij uit om samen met haar een maaltijd te maken. We hebben een stoofpotje gemaakt van aardappelen met spekjes, ui, champignons en stukjes appel in kruidenboter. We bakten hierbij een portie vissticks en het was enorm geslaagd! Hopelijk gaat Marieke nu zelf meer experimenteren met haar airfryer.

Voorstelling door Jelle

Jelle Veyt ging normaal in Dendermonde een voorstelling geven over zijn tocht naar Zuid-Afrika en de beklimming van de Kilimanjaro. Het gedeelte van de reis door Europa heb ik samen met hem afgelegd met de handbike. We namen afscheid van elkaar in Marokko nadat hij de Straat van Gibraltar had overgestoken met een kano.

Door corona ging de reisvoorstelling niet door in Dendermonde. Maar Jelle is een week later voor mij en enkele gemeenschappelijke vrienden komen presenteren in mijn garage (met de beamer waarmee ik naar Netflix kijk tijdens het fietsen op de rollen).

Lip

Door een samenloop van omstandigheden ben ik voorover geslagen in de auto met mijn lip tegen de zetel voor mij. Met mijn tong voelde ik direct dat we naar de spoed moesten gaan. Na veel vijven en zessen komen we 4 uur later terug buiten met 4 draadjes in mijn onderlip. Een foto kan je persoonlijk opvragen :).

Speelgoedje

Ik vind het jammer dat ik met mijn rolstoel niet overal geraak in de tuin. Ik had prijs aangevraagd om tuinpaden aan te leggen maar dat kon mijnen bruine niet trekken (het was te duur dus). Deze zomer waren Nele en ik met een elektrische strandrolstoel gaan rijden in Oostende. Koenie (mijn PAB op dinsdag) opperde het idee om zoiets aan te schaffen, dat zou goedkoper uitkomen dan tuinpaden. Na lang nadenken en opzoeken heb ik een off road hoover board gekocht. Daarop monteerde Joris (de vader van een goede vriend) een rolstoel. Zo kan ik met plezier terug overal geraken.

De weg naar perfectie…

… gaat niet altijd over rozen😉. Het hoover board heeft veel kracht, en mijn coördinatie is niet optimaal. Ik ben ondertussen tweemaal gevallen. De eerste keer was op de gazon. Het board ging achterover en mijn antitipwieltje is in de gazon verdwenen waardoor ik in het natte gras viel. Samen met Shobhan (de PAB van maandag- en donderdagnamiddag) en mijn moeder hadden we veel plezier om me terug in de rolstoel te krijgen. Het hoover board stond daardoor niet meer helemaal juist onder de rolstoel. De tweede keer was net iets steviger. Door de foute positionering na de eerste val had ik een afwijking naar links. Toen ik even goed doortrok, kon ik een aanrijding met een hoop slijk niet vermijden en ben ik op mijn rechterarm gevallen. De verpleegster komt om de twee dagen om mijn schaafwonden te verzorgen. Het speelgoedje is nu terug bij Joris om te zorgen dat dit niet meer kan gebeuren.

De derde keer

Die week ben ik drie keer gevallen. De eerste twee keer met het speelgoedje kan ik echt goed relativeren omdat ik me dan met risico’s aan het amuseren ben. De derde keer echter was ik aan het fietsen op mijn home trainer (Motomed) en ik was in het slaap aan het vallen (ik slaap niet goed, remember). De hondjes moesten nog buiten en ik ging nog even plassen in mijn urinaal in mijn bureau. De riem waarmee ik vasthang in de rolstoel doe ik daarvoor natuurlijk los. Plots liet ik het urinaal vallen en in een reflex probeerde ik deze nog te vangen. Ik viel voorover en lag even later op de grond (in de pis, met gelukkig een waterdichte broek aan). Mijn gsm lag op te laden op het aanrecht en de hondjes waren buiten. Kakkerij!

Ik dacht te kruipen naar de achterdeur om de hondjes binnen te laten en dan naar de lift, dat kastje had ik wel rond mijn nek hangen. Na enkele meters was de pijn in mijn ellenboog (van die tweede val, weet je nog) niet te harden dus ben ik terug gekropen naar mijn rolstoel. Via mijn rolstoel kon ik me optrekken. Ik stak mijn linkerhand in de poembak en met mijn rechterhand kon ik de koordjes van mijn gsm te pakken krijgen. Ik heb dan mijn moeder en buurman gebeld. Dit lijkt een kort verhaal maar in feite heb ik hiervoor een uur mijn stinkende best liggen doen. Voor mijn moraal was dit een pijnlijk voorval.

PAB-kerstboom

Ik wou dit jaar een kerstboom zetten maar het moest een valse zijn omdat het nieuwe hondje er is. Omdat ik graag creatief bezig ben, gingen we hem zelf maken. Ik wou iets maken met houten latjes van bij de doe-het-zelf. Toen we de prijs daarvan zagen, vielen we achterover (figuurlijk deze keer). Er was echter een plastic alternatief, dat hebben Shobhan en ik meegebracht. Ook een draadstang en klein materiaal gingen mee. Schille (de PAB van vrijdag) zette alles in elkaar. Mieke en ik gingen naar verschillende kringloopwinkels om versiering te kopen en Koen maakte onze PAB kerstboom af.

Merllyn

Enkele jaren geleden kwam Merllyn bij mij terecht. Merllyn is een Nederlander met Aziatische roots die onderweg was naar Compostela. Hij bracht de nacht door bij mij en vertelde onsamenhangende verhalen. Ik besloot toen om een bericht te schrijven op mijn website.

Dat bericht staat hoog in de ranking van Google. Tot op heden krijg ik nog altijd berichten van mensen die Merllyn tegenkomen en zijn naam intikken in een zoekrobot. Ook al kloppen zijn verhalen niet echt, hij is een oprechte jongen met een goed hart.