Survivalen met U/TURN

Op 22, 23 en 24 maart ging ik met U/TURN op survival weekend in De Brink. We kampeerden in de Shelter, gezellig onder het dak van de mooie houten constructie. Vanuit onze slaapzak konden we genieten van de Kempense natuur. In de grote vuurschaal stookten we een vuurtje om op te koken, thee te zetten en onszelf te verwarmen.

Vrijdagavond

stonden er enkele interessante workshops op het programma: vuur maken, verschillende soorten navigatiesystemen, correct gebruik van een mes,.. Iedereen kreeg een pakketje ‘rantsoen’ en zorgde voor zijn eigen maaltijd. We hadden het geluk dat de enige echte Bartel van Riet even langs kwam om ons de kneepjes van het vak te leren.

Zaterdag

was het tijd om de aangeleerde technieken om te zetten in de praktijk. Na een zelf geprepareerd ontbijt trokken we erop uit in de bossen van Herentals. Met een visgraad, kaart, kompas en bolleke pijl zochten we onze weg tot aan de kleine Nete. Een brug zou een te evidente oplossing zijn om de oever aan de overkant te bereiken. Dus bouwden Glenn en Kevin een tiroliënne systeem zodat iedereen, inclusief de rolstoelen, met een sierlijke zwier de rivier kon oversteken. 
Na deze spectaculaire actie zetten we de tocht verder tot de Waterral. Daar mochten we onszelf klaarmaken voor een kajaktocht van 3 km op de kleine Nete. De mooie tocht dwars door de Lichtaartse natuur bracht ons naar een strandje waar een huifkar klaar stond om ons terug te brengen naar onze geliefde Shelter.
Na deze actieve dag was het nog lang niet voorbij… Jeroen van De Brink had een leuke en hete workshop voorbereid. ‘Koken zoals in de Prehistorie’ zonder potten en pannen (maar wel met maïzena en bakpapier :-)) en op een zelfgestookt houtvuur.

Zondag

restte ons nog een gezellig ontbijt in de eerste zonnestralen. Na de grote schoonmaak, kon iedereen moe maar voldaan weer huiswaarts keren.

Conclusie

Dit weekend was… confronterend, de max, uitdagend, maar vooral te kort.

Mensen die U/TURN willen leren kennen: zet 15 juni al maar in de agenda. Dan organiseren ze een super gezellige barbecue in Brasschaat
Inschrijven kan via: www.projectu-turn.com