boekvoorstelling Bornem

Vorige maand had iemand van de bib van Bornem mij gevraagd om een boekvoorstelling te geven op maandagavond elf maart. Koude rillingen als ik daaraan dacht… ik doe af en toe voordrachten voor kinderen, dat wel. Maar dat zijn kinderen, en die ken ik niet persoonlijk. Nu zouden mijn ouders en enkele goede vrienden komen kijken. Ik stemde toe en maakte een presentatie. Ik wou niet zomaar een PowerPoint. Na het bekijken van de alternatieven, kwam ik uit bij Prezi, met een professioneel-ogend eindproduct tot gevolg. Mensen vragen om (naar mij) te komen kijken en daar vijf euro voor te betalen viel mij moeilijk. In dat opzicht zou ik meer moeten weghebben van een Nederlander, die zijn enorm direct en ze schamen zich nooit. Ik dus wel  🙂

De datum kwam dichter. De bib liet weten dat 26 mensen een ticket hadden. Mmmmmm, toch nog maar eens posten op Facebook?
Op de avond zelf stroomden de mensen toe. Verrassend veel onbekenden ook. Uiteindelijk deed ik mijn verhaal voor 70 geïnteresseerden.

Ik begon met zenuwen en kreeg af te rekenen met emotionele momenten, wat mijn stemgeluid niet ten goede kwam. Na een tijdje kwam de ‘gewenning’. Een uurtje later konden we alles doorspoelen in de bar.

Er komt nog één voorstelling, deze keer in Puurs-Sint-Amands. Een datum is er nog niet…