herstart van de activiteiten

Ik eindigde vorig blogbericht met het vertrek van Serge en Samuel op mijn verjaardag. Die mannen zouden vanuit Elversele (Temse) naar de top van de Mont Ventoux lopen. Samuel zit in een rolstoel en Serge duwt deze vooruit… Zonet heb ik vernomen dat ze aangekomen ! Proficiat ! Serge is een doorzetter gebleken, wat ik de max vind.

Een weekje na mijn verjaardag organiseerden enkele vrienden die ik al van kleins af ken een verjaardagsfeestje bij me thuis. Als verrassing toonden ze de eerste match van de Rode Duivels op groot scherm.

Ondertussen is het mooi weer geworden en daardoor lukt het me niet meer om mijn dagelijkse Sudoku in te vullen wegens tijdsgebrek. Erg, he šŸ˜‰

Zaterdag was de jenevertocht met de oud leiding van de Chiro. Om 9u spraken we af aan de kerk met de fiets. Met enkele (jenever)stops gingen we naar de plantentuin van Meise. Er waren veel veldbanen en single tracks waardoor ik helemaal kapot was bij thuiskomst. Dat was dus de uitleg over hoe het was maar… ik ben twee keer bijna gevallen en was ook heel slecht te verstaan onderweg (en dat kan ik niet op de drank steken). Door de slechte wegen moesten ze dikwijls op mij wachten…daar kan ik me over zetten, maar het feit dat ik niet verstaanbaar was, stoorde me enorm. Er zijn nog talloze zaken waaraan ik merk dat het minder gaat: verslikken, minder fijne coƶrdinatie, … Het feit dat het lang beloofde medicijn bijna klaar is, zal dus net op tijd komen.

Dat brengt me naadloos bij Ride Ataxia. Die gaat dit jaar door in Eindhoven op 11 september. De kans is groot dat ik met de fiets naar daar ga en dat Nele en ik er een vakantie aan breien. Na corona is dit de eerste grote activiteit van FARA. Daar kan ik dan ook de 7077,39 euro die het boek heeft opgebracht, afgeven. (ik heb er nog 10)

Dit jaar hebben we besloten om nog niet naar het buitenland te gaan. Onze vorige fietsvakantie ging richting zee waar we een hotel boekten met een plafondlift. Deze zomer zochten we iets gelijkaardig en plots dacht ik dat een bevriende lotgenote uit Limburg ook eenzelfde lift heeft als mij. 1+1=2: we gaan voor een week van huis wisselen. Ook de kinesist loopt door bij mij en bij haar!