Airfryer enzo

Ik hou van koken, altijd al zo geweest. Toch is het geen sinecure… breek maar eens een ei als je coördinatie totaal niet goed is. Of giet eens een kokende pot pasta af zonder je te verbranden. In deze post toon ik hoe het wel kan. Ik ben natuurlijk geen Sergio Herman, maar mijn groeiend buikje toont dat lekker koken wel haalbaar is 

               .

1) De Airfryer

Een Nederlandse vriend met ataxie leerde me dit toestel kennen. Eigenlijk is het een warmeluchtoven waarmee je alles kan klaarmaken wat je ook in een gewone oven kan maken maar dan op een veilige en handige manier. De oven staat op tafel, de perfecte hoogte dus. Zaken erin of eruit doen kan heel simpel door aan het handvat van de lade te trekken. De lade zit vast aan het toestel en kan dus niet op de grond vallen. De oorspronkelijke bedoeling van de Airfryer was gezonde frietjes maken, maar ondertussen ben ik al een gevorderde gebruiker 🙂

2) De egg cracker

Eieren breken is altijd miserie geweest. Ik kocht het bovenstaand product en het werkte! Wel niet super lang en super goed, zoals alle gadgets 🙂 Ondertussen heb ik wel betere producten gezien op YouTube: typ maar eens ‘egg cracker’ in.

3) De rijstkoker

Omgaan met kokend water is vragen om problemen. Daarom kook ik nu mijn rijst in de microgolf. Rijst, water, een beetje zout en gaan!

4) De pasta-inzet

Voor het koken van pasta gebruik ik de pasta-inzet van IKEA. Zo kan ik met één hand de pasta uit de kom halen. Het water giet ik weg als het afgekoeld is.

5) Xiaomi Slimme Waterkoker

Om veilig een theetje te maken gebruik ik mijn waterkoker die ingesteld staat op 65°C. Een ideale drinkbare temperatuur waarmee je je vingers niet verbrandt als je naast je kopje mikt.