Galabal Vayamundo 2020

Vaymundo nodigde mij voor het derde jaar op rij uit voor hun jaarlijks galabal. Samen met Kathleen en Bart checkten we in in een perfect aangepaste kamer van het hotel van Vayamundo. Na het diner bracht een pendelbus ons naar het Cursaal van Oostende. (Het personeel contacteerde me op voorhand om te vragen of ik met de bus mee wou. Zo konden ze een liftbus reserveren.) Net als bij de vorige edities kregen we een plaatsje achteraan in de zaal. Als opening kregen we een filmpje te zien van Jelle…fietsend door Afrika, hij kon er dus niet bijzijn.

Op de affiche stond enkel Lisa Del Bo, ik keek dus vooral uit naar de afterparty 🙂 De show zat mooi in elkaar met dansvoorstellingen, zang, violen, doedelzakken en een vleugje humor. Toegegeven, Lisa met haar kaartspel viel ook goed mee. Ineens verschenen the Gibson Brothers op het podium. Ik kende hen totaal niet, tot de eerste noten gespeeld werden. Sfeer tot en met, de hele zaal was mee.

Van alle edities was dit sowieso de beste. En dan moest het slot nog komen! Volgens de presentator was de surprise act de beste stem van Europa. Toen even later Jo De Bock himself een liedje begon te zingen, was het een grappig einde. De avond was toch al geslaagd. Hij vertelde dat hij zelf geen waardige afsluiter zou zijn en maakte grapjes over wie het wel zou zijn. Toen hij eindigde met de aankondiging van Johnny Logan, leek het een geslaagde grap te zijn, … kippenvel toen bleek dat hij echt van de trappen kwam.

Voor de jongere mensen die hem niet zouden kennen: hij is een Ier die als enige drie keer het Eurovisiesongfestival won (in de jaren dat het nog belang had). Toen hij eindigde met Hold me now ging het dak eraf. Na de show ben ik nog enkele minuten blijven zitten zonder een woord uit te brengen. Straf. En mij stil krijgen is niet gemakkelijk.

De afterparty was, zoals elk jaar, een topper van formaat. Wel heb ik mijn vriend Jelle gemist. Om een uur of twee bracht de bus ons veilig terug en was het niet moeilijk om in slaap te geraken. Bedankt Jo en iedereen van Vayamundo voor wederom een geslaagde editie.