Urban Trail Gent

Een looptocht door de mooiste gebouwen van een ontoegankelijke stad als Gent met een rolstoel… Hetkan… Als je omringd bent door de juiste mensen. Dat is de insteek van toegankelijk leven, de organisatoren die ervoor zorgen dat ik al drie keer mocht deelnemen. Het is toevallig ook al jaren mijn visie 🙃.

Een team van 10 personen met werknemers uit hetzelfde bedrijf duwt een persoon in een rolstoel door de straten en draagt hem over de trappen. Elk jaar ging ik met het team van SAP voor de snelste prestatie.

Annelies was de ‘gelukkige’ om mij naar Gent te brengen op een onmenselijk uur voor een zondag 😅. De koffie en het ontbijt maakten het draaglijker.

in mijn leven is één grote verandering sinds vorig jaar… Het competitieve is volledig verdwenen. ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’, hoorde ik vroeger dikwijls, maar dat snapte ik nooit eigenlijk. nu ben ik volledig mee!

Toevallig of niet, door omstandigheden kreeg ik dit jaar een vrouwenteam van bedrijf Anacura (een medisch labo). Zij moesten normaal een kindje in een rolstoel dragen… Toen ze mij, een volwassen man van 75 kg zagen, werd de angst in hun ogen zichtbaar en kregen ze op aanvraag versterking van twee mannen.

snel werd duidelijk dat we niet voor prijzen zouden meedoen 🙃. De Franky van vorig jaar zou balen. Na een korte uitleg over het hoe en wat vertrokken we voor de 7 km. Met vrouwen op stap zijn, betekent dat er veel foto’s zijn. Maar echt wel heel veel…. Neem in je hoofd veel foto’s, vermenigvuldig dat met 5, en je komt in de buurt.

Onderweg was het lachen tot en met. Aangekomen bij de opera, was de show net voorbij. Iemand stelde voor om even te wachten op de volgende… ”Ah ja, tuurlijk dat!”

Op het einde nog even stoppen voor een groepsfoto, of nee, anders nog een groepsfoto… Of nee, wacht, dat is misschien nog een leukere foto! Het resultaat mag er wel wezen. Een cavaatje achteraf en een lunch bij het Ibis Hotel maakten de dag compleet.

Volgend jaar ben ik opnieuw uitgenodigd, deze keer in Brussel. Van mij mag het terug met de lachende dames van Anacura zijn.

3 gedachten over “Urban Trail Gent

 • 23 oktober 2023 om 11:57
  Permalink

  Een mooi relaas van een schitterende dag !!
  Wat ben ik blij dat we met ons team terug deelnamen aan de Urban Trail en zo Frank leerden kennen !
  Een echte TOP-kerel.
  Bedankt voor de leuke ervaring.

  • 24 oktober 2023 om 20:10
   Permalink

   Een toffe ervaring voor jou en voor ons Frank! We leerden een sympathieke kerel kennen die zonder morren zijn mooiste glimlach bovenhaalde bij het vele poseren! Hopelijk tot nog eens…

 • 23 oktober 2023 om 11:58
  Permalink

  Hey Frank
  Bedankt voor je mooie relaas van de dag. Ik vond het een heel aangename ervaring en ja we hebben veel gelachen 🙂
  Dikke pluim voor jou!
  Veel succes met al je activiteiten en uitdagingen.

Reacties zijn gesloten.