Staycation 2020

Door de één of andere reden is het nu niet de moment om op reis te gaan. Aangezien Nele en ik graag fietsen en dingen ontdekken, was het snel geregeld dat we zouden vertrekken in ons eigen landje met de fiets.

De eerste fietsreis die we deden was een testrit naar Wachtebeke. Met de bagage in een fietskar reden we naar een redelijk aangepaste B&B, de Minnetuin. De kamer was groot genoeg om met de rolstoel rond te rijden, er was een inrijdouche maar er ontbraken beugels om je aan vast te houden, zowel aan de wc als in de douche. De kamer op het eerste verdiep was goed bereikbaar met de lift. De eigenaars waren zeer vriendelijk en behulpzaam, maar van een echte aangepaste B&B kunnen we niet spreken. De eerste dag fietsten we van thuis uit naar onze slaapplaats. Ter plekke fietsten we een fietstocht mee met andere g-sporters, spraken we af met vrienden en bekeken we domein Puyenbroek. Terug thuis hadden we 215 km op de teller.

Deze trip was de max, maar enkele zaken konden beter:

  • we moeten meer fietswegen nemen en niet gewoon maps volgen
  • een powerbank voorkomt lege batterij vd gsm
  • we hebben een camelback nodig
  • een achteruitkijkspiegel zou veiligr zijn
  • fietsen van slaapplek naar slaapplek is uitdagender

Voor onze tweede trip lieten we ons afzetten aan het Zilvermeer in Mol door Taxi Hendrickx. In de camionette (met lift) kon alles mee. Via de fietsknooppunten gingen we naar een B&B in Vorselaar, Droomzoet. De oprit was gelegd in slechte kassei. De kamer op het gelijkvloers bleek enorm ruim. De wc was totaal niet aangepast en een bezoek eraan duurde dan ook een half uur 🙂 Wederom enorm vriendelijke mensen die ons een adresje gaven voor ons volgende avontuur.

Van daaruit gingen we terug richting Antwerpen centrum en aan ’t Steen namen we de waterbus. Voor drie euro per persoon was het een ervaring die we iedereen kunnen aanraden. De bus is dan wel aangepast, zonder begeleiding geraak je er echt niet op of af.

In Kruibeke aangekomen vervolgden we onze weg naar B&B Baz. Deze overnachting was volledig aangepast, zelfs de tuin met zwembad was toegankelijk. De gastheer hielp me met plezier terug in mijn rolstoel na een zwempartijtje.

De laatste dag was een dag vol pech. Ik viel (zonder schade), stak met mijn duim in mijn oog en de versnelling van Nele kwam in haar wiel terecht waardoor enkele spaken afbraken. We sliepen in een B&B in Buggenhout, Mettes. Enkele kilometers van ons huis. We konden gerust doorrijden, maar gelukkig deden we dit niet want dankzij deze mensen is een derde staycation in de maak. De zoon van de eigenaars zit zelf in een rolstoel dus weten ze perfect wat nodig is. 164 km deze keer!

De tweede trip was uitdagender maar moeilijker qua voorbereiding. We leren hier vooral uit dat we een sterk koppel zijn en dat vier dagen net te lang is. Taxi Hendrickx is de max!