FA weekend in Wenen

Enkele maanden geleden vroeg Jacob (een collega met FA uit Wenen) of ik niet naar hem toe kwam. Hij vroeg dit via een groepje op WhatsApp, genaamd FA Europe. Aangezien ik zelden een uitnodiging afsla, boekten Danielle en ik een weekendje Wenen. Jacob was zelfs bereid om tussen te komen in de reiskosten.

We kwamen toe op donderdagavond en vanaf vrijdagochtend konden we genieten van een volledig georganiseerd samenzijn. Het was de max om andere Europeanen met FA te leren kennen in het mooie decor dat Wenen ons bood.

Ik heb sinds ik in een rolstoel zit al heel veel steden bezocht, maar Wenen was met grote voorsprong de meest toegankelijke plaats. De voetpaden waren overal goed berijdbaar en bij elke oversteekplaats waren ze gelijk met de straat. Elk metrostation had een lift en het was mogelijk om overal zelf op de metro te rollen.

Ook de restaurants waren aangepast en hadden grote toiletten.

Vrijdagavond werd de film ‘The ataxian’ vertoond. Een film die gaat over de race across America, een wedstrijd van 3000 mijl doorheen Amerika. Aan deze wedstrijd heeft tien jaar geleden een team van vier, waarvan twee met FA namelijk Kyle Bryant en Sean Baumstark, deelgenomen. Na deze mooie documentaire kregen we de mogelijkheid om te Skypen met Kyle Bryant, de meest bekende FA’er van de wereld.

Zaterdag kregen we een voorstelling van het leven van Jacob zelf. Zondagmorgen vertrok de vlieger terug naar huis maar we komen zeker nog eens terug als het weer wat beter is. Voor Jacob, en zeker ook om de stad een beetje beter te leren kennen.