Urban Trail Brussel

Na een lange rustperiode op handbikevlak ben ik er volledig terug ingevlogen. Ik ben dan ook in geen tijd bijna vijf kilogram afgevallen. En dat laatste was een enorm voordeel dit weekend…

… ik deed immers mee met de Urban Trail in Brussel als ‘Rollende Loper’ van Onafhankelijk Leven voor het team SAP. Die zin dien ik even uit te leggen 🙂 : 

=> URBAN TRAIL (Brussel): een looptocht door een stad; door gebouwen en langs monumenten, trappen op en trappen af. (We gingen dwars door het centraal station, door de beurs, het parlement, de cinema en den Bozaar. We liepen langs enkele Chinezen die ongetwijfeld ontgoocheld waren in de gestalte van manneke pis en spraken het volk toe vanop het balkon aan de grote markt).

=> ‘Rollende Loper’: Een rolsoelgebruiker die gedurende de tocht (van 10km) geduwd EN GEHOFFEN wordt doorheen alle gebouwen en langs de mooie straten (in erbarmelijke staat) van onze hoofdstad door een tien-koppig team.

=> Onafhankelijk Leven: een organisatie die wil aantonen dat veel mogelijk is voor rolstoelers als er de juiste assistentie en ondersteuning is.

=> SAP: een softwarebedrijf uit Brussel met het hart op de juiste plaats.

Een dikke maand geleden schreef ik Urban Trail in mijn agenda. Dit weekend zat eivol en ik had geen begeleider. Afzeggen zou best zijn, maar ik haat afzeggen! Daarom zette Dani mij af aan het station en ging ik alleen. Op de trein zat Sam, een bevriende roller die ook zou meedoen. De rit verliep vlekkeloos en bij aankomst wachtte een medewerkster van Onafhankelijk leven ons op.

Aan de start legde ik uit aan de mensen van SAP hoe ze mij konden heffen en hoe ze dat ergonomisch best aanpakten. Bij het vertrek viel op hoe goed ze konden samenwerken. Het ging vlotjes! De warmte hakte er wel goed in. Na twee uur kwamen we als eerste team over de meet! Het was geen wedstrijd, maar toch … 😉

Ferm SAP

X

Een ‘eenzaam’ uitstapje dat eigenlijk onmogelijk is …

…  mogelijk gemaakt door de juiste mensen!